RADIATOARE ELECTRICE CU ROCA VULCANICA

Ultimul tip de radiatoare din Germania cu reducere a consumului de pana la 40% fata de radiatoarele pe gaz.

SINGURUL RADIATOR DIN LUME CARE GARANTEAZA CONSUM DE ENERGIE ELECTRICA DE MAX 35 MIN / ORA

Aceste radiatoare sunt dotate cu o termocupla care in momentul in care radiatorul atinge temperatura de 80 C acesta opreste alimentarea cu energie electrica.

Datorita rocilor vulcanice care au inertie termica foarte mare, acest radiator isi mentine temperatura inca cel putin 20-30 minute nemaifiind nevoie de alimentare cu energie electrica.

Astfel se realizeaza o importanta economie de energie electrica aducand beneficii financiare importante.

In momentul in care temperatura radiatorului scade sub 80 C, termocupla permite realimentarea radiatorului daca senzorul termostatului stabileste ca este nevoie de surplus de caldura.

Ciclul se repeta atat timp doar cat e necesar sa fie mentinuta temperatura. Practic, se foloseste la maximum caracteristica de inertie termica impreuna cu automatizare (termostat) pentru a se obtine costuri mult reduse in consum.

SUNT IDEALE PENTRU SPATIILE DE BIROURI, HALE, LOCUINTE, SPATII CARE TREBUIE INCALZITE RAPID.

Radiatoarele cu roca vulcanica se diferentiaza de orice alt tip de radiatoare prin faptul ca au incorporata o placa din roca vulcanica ce permite o foarte mare inertie termica (acumularea caldurii si cedarea ei treptata in timp), fapt ce diminueaza considerabil consumul.

Va aduceti aminte de radiatoarele vechi de fonta? Cele urate care au fost schimbate in anii 90 cu cele noi de otel?

Cele care se dovedeau mai economice la consum? Exact pe acelasi principiu functionau: al inertiei termice, principiu de baza pentru sistemele economice de incalzire.

Roca vulcanica este roca cu cea mai mare inertie termica si este utilizata si la saune. Aceste radiatoare sunt alimentate electric, si inregistreaza consumuri cu 30-40% mai mici decat un radiator similar alimentat cu gaz.

Radiatoare
Costuri consum

COSTURI CONSUM

Sisteme cu consum mai mic cu pana la 30-40% fata de radiatoarele cu gaz

Studiu de caz

Consumul intr-o locatie este in functie de pierderile de caldura din acea locatie, orientare cardinala si temperaturile interioare si exterioare.

Sunt studii de caz, inregistrate la ORDA cu privire la comportamentul radiatoarelor cu roca vulcanica in aceleasi locatii in care s-au contorizat separat si consumuri cu gaz (centrala termica pe gaz cu radiatoare de aluminiu).

Studiul a aratat o eficienta de 40%/sezon iarna (sept-martie) in favoarea acestor radiatoare nemtesti care nu s-au inventat decat pentru a se folosi avantajul acestui principiu, al inertiei termice (acumularea caldurii si cedarea ei treptata). Acest principiu l-ati regasit la toate sistemele de incalzire economice (sobe, radiatoare fonta, incalzire in pardoseala, etc).

Consumatorii din Spania sunt si ei fani al acestor sisteme de incalzire.

Reprezinta o investitie durabila si economica datorita si termostatelor automatizate cu care sunt dotate si care contribuie la diminuarea consumului.

Radiatoarele au un design elegant, se incalzesc foarte rapid, cu puteri intre 500 W - 2800 W si un timp de consum de 2-4 ore/zi la o casa bine izolata termic, ajungand sa aibe o eficienta fata de solutia pe gaz de 30-40% daca luam in calcul ca o centrala termica functioneaza in medie 8 ore pe zi.

METODA DE FUNCTIONARE

Radiatoarele cu roca vulcanica AMASS sunt concepute astfel incat vor inmagazina caldura direct in tabletele cu roca fara pierderi de energie. Suprafata radiatorului este fabricata utilizand un design cu striatii care asigura echilibrul perfect dintre caldura radiata si cea de convectie.

Odata ce radiatorul isi atinge temperatura optima, continua sa cedeze caldura inmagazinata pana la 40-45 de minute in functie de nivelul setat cu ajutorul termostatului de control. Timpul de functionare intr-o zi scade de la 8 ore/zi pentru un radiator obisnuit de otel (conectat la o centrala termica) la 2-3ore/zi pentru acest tip de radiatoare.

METODE DE CONTROL A RADIATOARELOR ELECTRICE

Ultimul tip de radiatoare din Germania cu garantie 10 ani si automatizare individuala.

Radiatoarele electrice cu inertie termica furnizate de catre AMASS pot fi controlate utilizand mai multe variante in functie de metoda de instalare.

Acestea pot fi instalate individual sau controlate printr-un sistem centralizat bazat pe termostate cu fir sau radio.

Fiecare radiator din gama standard este dotat cu un termostat tip TEI 1 pentru controlul temperaturii individual pe camera.
Fiecare radiator controlat prin metoda radio (fara fir) are in dotarea standard termostatul TEI 5.

Alegerea radiatoarelor se face in functie de volumetria incaperii, existand 4 game si nenumarate pozitii, calculatia aproximativa ar fi in medie 23-25 euro /mp .

SUNA ACUM SI AFLA COTATIA PENTRU CASA TA!

Garantie 20 ani! Fabricat in Danemarca!
consultant ce spun clientii montam in toata tara calculeaza-ti consumul cere-ne o cotatie de pret
Lucrari de referinta

Solutii economice de incalzire mai ieftine decat gazul: incalzire electrica in pardoseala, electrica si totusi economica, radiatoare electrice cu roca vulcanica. Beneficiile incalzirii in pardoseala, consum, preturi, ce spun clientii.

Copyright 2024 Toate drepturile rezervate Amass Confort Systems SRL
Politica prelucrare date cu caracter personal.

AMASS PARTENERUL IDEAL PENTRU CA:
vezi toate lucrarile de referinta »