STUDIU DE CAZ: SISTEM INCALZIRE ELECTRICA IN PARDOSEALA AMASS

Locatie:

Casa cu suprafata incalzita 55 mp, localizata in Com. Vadu Pasii, jud. Buzau

Data montaj sistem AMASS: martie 2021

Data mutare in casa: octombrie 2021

In functie de suprafata incalzita, au fost dispuse astfel:

Parter - 1 zona termostatare, Putere instalata incalzire = 6,5 kw:

 • Dormitor 1

  Dormitor 2

  Living

  Bucatarie

  Hol

  Wc

  Hol

  2 x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 3250 W

Termostatele AMASS sunt inteligente si au functii suplimentare de reducere consum si detin 2 senzori de temperatura (ambientala si pardoseala).

Detalii care conteaza:

O casa corect izolata face diferenta dintre un consum de energie mic si unul mare. Cele mai frecvente erori de izolare termica in constructii sunt legate de izolatia soclului, sarpantei si izolatia ferestrelor. Daca in primul caz se cunoaste faptul ca partea de jos a casei (soclul) trebuie izolata, in cazul ferestrelor se omite, de cele mai multe ori, acest aspect. Spuma de montaj a ferestrelor tip termopan nu asigura termoizolatia corespunzatoare, asadar este necesar procedeul de „intoarcere” a termoizolatiei exterioare peste rama ferestrei si izolarea termica cu polistiren pe , tocmai pentru a evita pierderile de caldura, etc. Recomandam urmarirea informatiilor din indrumatrulde izolare termica transmis cand deveniti clientul nostru.

Elemenete de compartie:

Beneficiarul a luat in in considerare, ca alternativa pompa de caldura , dar a renuntat si a optat pentru incalzirea electrica in pardoseala, costurile de consum fiind mai mici, confort mai mare si durata de viata mult mai lunga a sistemului, fara costuri de intretinere. Din datele primite de la furnizorii de pompe de caldura investitia foarte mare s-ar fi amortizat in 12-13 ani in dieferenta de consum fat6a de sistemul AMASS. Durata de viata a unei pompe de caldura este de 13-15 ani. Practic ar fi trebuit sa reinvesteasca din nou intr-o pompa de caldura + costuri de intretinere. La solutia AMASS numai garantia este de 25 de ani , perioada in care ar fi cumparat 2 pompe de caldura.

In plus sistemul de incalzire ales ii va permite sa se conecteze la panouri fotovoltaice, devenind in timp independent energetic, cu o investitie in panouri cu 30% mai mica (la sistemul AMASS puterea instalata poate fi cu 30-40% mai mica deci nr de kw necesari produsi de panouri scade, in concluzie si investitia in panouri scade)

Mai mult, s-au redus semnificativ riscurile de inundatii, explozii, asfixiere sau incendiu. Asadar, sa optat pentru folosirea sistemului electric de incalzire in pardoseala, datorita avantajelor enuntate anterior, dar si in vederea obtinerii independetei energetice in viitor (panouri fotovoltaice).

Avand in vedere ca incalzirea in pardoseala este singurul sistem de incalzire ce permite reducerea puterii instalate cu 30% pentru o casa (normativ SR 1907 - instalatii, nu se mai calculeaza pierderi prin pardoseala), acest fapt se traduce si intr-o economie majora in investitia de panouri fotovoltaice.

Pardoseala

Studiu realizat de AMASS Confort Systems, unic importator Romania sisteme electrice de incalzire in pardoseala, produse in Danemarca.

Mentiune:

Sistemul electric de incalzire in pardoseala a functionat permanent, setat pe senzorul de ambient la o temperatura constanta de 19 - 22 grade Celsius pe timpul zilei, iar noaptea 21 grade Celsius, mentinere temperatura, casa fiind locuita, conform datelor furnizate de client.

Calcul consum incalzire pentru 1 mp :

480 kWh luna/ 30zile/ 24ore/ 55 mp x 1000 = 12,1 Wh/mp consum pe toata casa pentru incalzire pentru primul sezon de iarna (primul sezon are un consum in general cu 20-30% mai mult decat urmatoarele sezoane, deoarece constructia se usuca in profunzimea structurii si finisajelor)

Concluzii consum incalzire casa 55mp – Buzau :

Consum mediu incalzire pe mp pentru 23 .10.2021 – 8.04.2022:

480 kwh medie luna iarna / 30 zile/ 24 ore/ 55 mp x 1000 = 12,12 wh/mp medie consum pentru primul sezon de incalzire

Consumul obtinut se incadreaza in zona consumului normat de consultanta AMASS (8 -12 w h/mp, 2-3 ore medie consum/zi) pentru o locuinta izolata termic complet si corect.

Pentru preturile anului 2023 , (0,67 ron/kwh) pentru casa de 55 mp izolata termic costul consumului ar fi o factura medie 321 ron/luna iarna (oct-martie)

Consumul obtinut a fost in zona consumului normat de consultanta AMASS (10 -12 Wh/mp, 2-3 ore medie consum/zi), pentru o locuinta izolata termic complet si corect.

Sistemul se poate conecta cu succes la 2-3 kw panouri fotovoltaice pentru a produce la nivel anual energia acoperirii incalzirii pe toata casa.

Studiu realizat de AMASS Confort Systems, unic importator Romania sisteme electrice de incalzire in pardoseala, produse in Danemarca, in baza informatiilor transmise de catre client.

Studii realizate de AMASS:

Garantie 20 ani! Fabricat in Danemarca!
consultant ce spun clientii montam in toata tara calculeaza-ti consumul cere-ne o cotatie de pret
Lucrari de referinta

Solutii economice de incalzire mai ieftine decat gazul: incalzire electrica in pardoseala, electrica si totusi economica, radiatoare electrice cu roca vulcanica. Beneficiile incalzirii in pardoseala, consum, preturi, ce spun clientii.

Copyright 2024 Toate drepturile rezervate Amass Confort Systems SRL
Politica prelucrare date cu caracter personal.

AMASS PARTENERUL IDEAL PENTRU CA:
vezi toate lucrarile de referinta »