STUDIU DE CAZ: SISTEM INCALZIRE ELECTRICA IN PARDOSEALA AMASS

Locatie:

Casa cu suprafata construita de 121 mp, localizata in Aroneanu, jud. Iasi

Data montaj sistem AMASS: ianuarie 2020

Data pornire sistem incalzire: octombrie 2020

In functie de suprafata incalzita, au fost dispuse astfel:

Parter - 1 zona termostatare + Etaj 1 zona termostatare, Putere instalata incalzire = 12,1 kw

 • PARTER

  Birou

  Bucatarie

  Camera de zi

  Hol

  Cs

  Baie

  2 x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 3250 W

  1 x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 690 W

 • ETAJ

  Dress. Part

  Dormitor 1

  Dormitor 2

  Dormitor 3

  Baie

  1 x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 3250 W

  1 x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 1660 W

Putere instalata totala = 12,1 kW impartita pe 5 circuite

Termostatele AMASS sunt inteligente si au functii suplimentare de reducere consum si detin 2 senzori de temperatura (ambientala si pardoseala).

Detalii care conteaza:

O casa corect izolata face diferenta dintre un consum de energie mic si unul mare. Cele mai frecvente erori de izolare termica in constructii sunt legate de izolatia soclului, sarpantei si izolatia ferestrelor. Daca in primul caz se cunoaste faptul ca partea de jos a casei (soclul) trebuie izolata, in cazul ferestrelor se omite, de cele mai multe ori, acest aspect.

Spuma de montaj a ferestrelor tip termopan nu asigura termoizolatia corespunzatoare, asadar este necesar procedeul de „intoarcere” a termoizolatiei exterioare peste rama ferestrei si izolarea termica cu polistiren pe , tocmai pentru a evita pierderile de caldura, etc. Recomandam urmarirea informatiilor din indrumatorul de izolare termica primit cand deveniti clientul nostru

Pardoseala

Elemente de comparatie:

Beneficiarul a luat in in considerare, ca alternative, sistemul conventional de incalzire cu centrala cu peleti, din cauza lipsei de gaz din zona, dar a renuntat si a optat pentru incalzirea electrica in pardoseala deoarece: investitie mai mica, nu e nevoie de spatiu centrala si depozitare, confortabila in exploatare (nu trebuie sa alimenteze centrala), fara costuri de intretinere, nu trebuie sa reinvesteasca dupa 15 ani intr-o centrala noua (durata de viata la sistemele AMASS este de 80 de ani)

In plus sistemul de incalzire ales ii va permite sa se conecteze la panouri fotovoltaice, devenind in timp independent energetic, cu o investitie in panouri cu 30% mai mica (la sistemul AMASS puterea instalata poate fi cu 30-40% mai mica deci nr de kw necesari produsi de panouri scade, in concluzie si investitia in panouri scade)

Mai mult, s-au eliminat riscurile de inundatii, explozii, asfixiere sau incendiu. Asadar, s-a optat pentru folosirea sistemului electric de incalzire in pardoseala, datorita avantajelor enuntate anterior, dar si in vederea obtinerii independetei energetice in viitor (panouri fotovoltaice).

Avand in vedere ca incalzirea in pardoseala este singurul sistem de incalzire ce permite reducerea puterii instalate cu 30% pentru o casa (normativ SR 1907 - instalatii, nu se mai calculeaza pierderi prin pardoseala), acest fapt se traduce si intr-o economie majora in investitia de panouri fotovoltaice.

Concluzii consum incalzire casa 121 mp:

Consum mediu incalzire pe mp pentru 22.09.2021 – 28.02.2022:

437 kWh medie luna iarna / 30zile/ 24ore/ 121 mp x 1000 = 5,01 Wh/mp consum pe ntru incalzire toata casa

Consumul obtinut se incadreaza sub zona consumului normat de consultanta AMASS (8 -12 w h/mp, 2-3 ore medie consum/zi) pentru o locuinta izolata termic complet si corect.

Pentru preturile anului 2023 , (0,67 ron/kwh) pentru casa de 121 mp izolata termic costul consumului ar fi o factura medie 293 ron/medie luna iarna (oct-martie)

Sistemul se poate conecta cu succes la 5-6 kw panouri fotovoltaice pentru a produce la nivel anual energia acoperirii incalzirii pentru toata casa.

Studiu realizat de AMASS Confort Systems, unic importator Romania sisteme electrice de incalzire in pardoseala, produse in Danemarca.

Studii realizate de AMASS:

Garantie 20 ani! Fabricat in Danemarca!
consultant ce spun clientii montam in toata tara calculeaza-ti consumul cere-ne o cotatie de pret
Lucrari de referinta

Solutii economice de incalzire mai ieftine decat gazul: incalzire electrica in pardoseala, electrica si totusi economica, radiatoare electrice cu roca vulcanica. Beneficiile incalzirii in pardoseala, consum, preturi, ce spun clientii.

Copyright 2024 Toate drepturile rezervate Amass Confort Systems SRL
Politica prelucrare date cu caracter personal.

AMASS PARTENERUL IDEAL PENTRU CA:
vezi toate lucrarile de referinta »