STUDIU DE CAZ: SISTEM INCALZIRE ELECTRICA IN PARDOSEALA AMASS

Locatie:

Casa cu suprafata construita 196 mp, localizata in Sat Sarata, jud. Bacau

Data montaj sistem AMASS: aprilie 2021

Data mutare in casa: octombrie 2021

In functie de suprafata incalzita , au fost dispuse astfel:

Parter-2 zone termostatare + Etaj–2 zone ter mostatare Putere instalata incalzire = 14,73 kw:

 • PARTER

  Dormitor

  Ct

  Sas

  Baie

  1x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 3250 W

 • Bucatarie

  Dining

  Hol

  Cs

  Living

  1x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 3670 W

  1x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 2010 W

 • ETAJ

  Dormitor 1

  Baie

  Dress part

  1x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 3250 W

 • Dormitor 2

  Dormitor 3

  1x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 2550W

Putere instalata totala = 14,73 kW impartita pe 5 circuite

Termostatele AMASS sunt inteligente si au functii suplimentare de reducere consum si detin 2 senzori de temperatura (ambientala si pardoseala).

Detalii care conteaza:

O casa corect izolata face diferenta dintre un consum de energie mic si unul mare. Cele mai frecvente erori de izolare termica in constructii sunt legate de izolatia soclului, sarpantei si izolatia ferestrelor. Daca in primul caz se cunoaste faptul ca partea de jos a casei (soclul) trebuie izolata, in cazul ferestrelor se omite, de cele mai multe ori, acest aspect.

Spuma de montaj a ferestrelor tip termopan nu asigura termoizolatia corespunzatoare, asadar este necesar procedeul de „intoarcere” a termoizolatiei exterioare peste rama ferestrei si izolarea termica cu polistiren pe , tocmai pentru a evita pierderile de caldura, etc. Recomandam urmarirea informatiilor din indrumatrulde izolare termica transmis cand deveniti clientul nostru.

Elemenete de comparatie:

Beneficiarul a luat in in considerare, ca alternative, din cauza lipsei gazului din zona, sistemul cu centrala electrica si sistemul cu centrala peleti, dar a renuntat si a optat pentru incalzirea electrica in pardoseala deoarece: durata de viata e mult mai mare, fara costuri intretinere, investitie mai mica, usor de reparat.

Pardoseala

In plus sistemul de incalzire ales ii va permite sa se conecteze la panouri fotovoltaice, devenind in timp independent energetic.

Mai mult, s-au eliminat riscurile de inundatii, explozii, asfixiere sau incendiu. Asadar, s-a optat pentru folosirea sistemului electric de incalzire in pardoseala, datorita avantajelor enuntate anterior, dar si in vederea obtinerii independetei energetice in viitor (panouri fotovoltaice).

Avand in vedere ca incalzirea in pardoseala este singurul sistem de incalzire ce permite reducerea puterii instalate cu 30% pentru o casa (normativ SR 1907 - instalatii, nu se mai calculeaza pierderi prin pardoseala), acest fapt se traduce si intr-o economie majora in investitia de panouri fotovoltaice.

Studiu realizat de AMASS Confort Systems, unic importator Romania sisteme electrice de incalzire in pardoseala, produse in Danemarca.

Concluzii consum incalzire casa 196 mp:

Consum mediu incalzire pe mp pentru 01.10.2021 – 13.04.2022:

1084 kWh medie luna iarna / 30zile/ 24ore/ 196mp x 1000= 7,7 Wh/mp pentru primul sezon de incalzire

Consumul obtinut se incadreaza in zona consumului normat de consultanta AMASS (8 -12 w h/mp, 2-3 ore medie consum/zi) pentru o locuinta izolata termic complet si corect.

Pentru preturile anului 2023 , (0,67 ron/kwh) pentru casa de 196 mp izolata termic costul consumului ar fi o factura medie 727 ron/luna iarna (oct-martie)

Sistemul se poate conecta cu succes la 7-8 kw panouri fotovoltaice pentru a produce la nivel anual energia acoperirii incalzirii pentru toata casa.

Studiu realizat de AMASS Confort Systems, unic importator Romania sisteme electrice de incalzire in pardoseala, produse in Danemarca.

Studii realizate de AMASS:

Garantie 20 ani! Fabricat in Danemarca!
consultant ce spun clientii montam in toata tara calculeaza-ti consumul cere-ne o cotatie de pret
Lucrari de referinta

Solutii economice de incalzire mai ieftine decat gazul: incalzire electrica in pardoseala, electrica si totusi economica, radiatoare electrice cu roca vulcanica. Beneficiile incalzirii in pardoseala, consum, preturi, ce spun clientii.

Copyright 2024 Toate drepturile rezervate Amass Confort Systems SRL
Politica prelucrare date cu caracter personal.

AMASS PARTENERUL IDEAL PENTRU CA:
vezi toate lucrarile de referinta »