STUDIU DE CONSUM: RADIATOARE CU ROCA VULCANICA

Locatie:

Casa monument istoric, 203mp, localizata in Bucuresti, Str. Louis Blanc zona Piata Victoriei. Casa este de tip structura caramida portanta cu urmatoarele detalii de izolatie:

Pereti – zidarie 40cm, neizolat - Invelitoare – tabla fara izolatie termica

Ferestrele tip termopan

Izolatie doar interior : rigips cu vata de sticla minimala

Etaj superior : mansarda neincalzita

Inaltime camere : 3,3 m

Mentiune:

Casa este slab izolata termic, cu zidarie groasa din caramida plina, construita in stil vechi. Avand in vedere lipsa izolatiei, este o casa friguroasa, asadar un sistem electric de incalzire in pardoseala era exclus in aceasta situatie. S-a optat pentru al doilea sistem de incalzire mai economic decat gazul, sistemul de radiatoare cu roca vulcanica, un sistem care raspunde mai rapid provocarii de a incalzi aerul in incinte reci in timp scurt.

Descriere:

Casa S+P+E+M suprafata utila fiecare etaj (fara terase).

Obiectul studiului:

S-a dorit instalarea unui sistem de incalzire ce folosea o resursa economica de energie, cu eficienta energetica si confort termic sporit.

Solutie: Radiatoarele electrice germania cu roca vulcania AMASS.

Descriere sistem de incalzire cu radiatoare electrice cu roca vulcanica

Economicitatea acestui sistem de incalzire se datoreaza placii magmatice care are inertie termica foarte mare, mentine temperatura inca cel putin 40 minute dupa decuplare nemaifiind nevoie de alimentare cu energie electrica. (aducetiva aminte de vechile radiatoare de fonta care erau mai economice decat radiatoarele de otel pentru ca aveau capacitatea de acumulare de caldura si pierderea ei treptata in timp). Aceste radiatoare sunt dotate suplimentar cu termocupla care in momentul in care radiatorul atinge temperatura de 80 C acesta opreste alimentarea cu energie electrica lasand sa se cedeze in camera caldura inmagazinata in roca. Suprafata radianta desfasurata este de 6 ori mai mare decat suprafata dreapta a unui radiator similar ca dimensiune si aceasta caracteristica contribuind la cresterea eficientei.

Astfel se realizeaza o importanta economie de energie electrica aducand beneficii financiare majore. (consumul mediu luna iarna este sub consumul unei centrale pe gaz).

Pardoseala

Putere instalata totala = 20 kW pt suprafata incalzita = 203 mp utili

Perioada si date inregistrate privind consumul de electricitate a spatiului – conform facturi furnizor energie :

Perioada pornire incalzire – 06 Octombrie 2021 – 31 Martie 2022.

NOTA: Acest consum a fost obtinut pentru un spatiu cu incaperi de 3,3 m inaltime si suprafata de 203 mp = 670 mc volum incalzit = 248 mp incaperi cu inaltime 2,7m

CONCLUZIE consum incalzire cu radiatoare roca vulcanica:

Conform facturi, consum total din 06.10.2021 pana in 31.03.2022 = 12126 kWh

In medie, s-a consumat in 6 luni sezon rece, calculat, o medie de 1122kwh/luna iarna pentru incalzire.

Pentru anul 2023 acest consum ar fi facturat 1kwh=0,67 ron.

Rezulta 1122kwh x 0,67 = 752 ron/medie luna iarna

Obs : Sistemul electric de incalzire a functionat permanent, in perioada 6 Octombrie – 31 Martie, setat pe o temperatura constanta de 22-23 grade Celsius mentinere temperatura, cu reducerea temperaturii in timpul weekend-ului la treapta 3 de putere, adica 15 grade Celsius.

CONCLUZII

Consumul obtinut a fost de 6,28wh/mp, mai mic decat consumul normat (10 -12 Wh/mp), pentru o locuinta izolata normal si corect.

Studiu realizat de AMASS Confort Systems, unic importator Romania sisteme de incalzire economica Danemarca si Germania

Studii realizate de AMASS:

Garantie 20 ani! Fabricat in Danemarca!
consultant ce spun clientii montam in toata tara calculeaza-ti consumul cere-ne o cotatie de pret
Lucrari de referinta

Solutii economice de incalzire mai ieftine decat gazul: incalzire electrica in pardoseala, electrica si totusi economica, radiatoare electrice cu roca vulcanica. Beneficiile incalzirii in pardoseala, consum, preturi, ce spun clientii.

Copyright 2024 Toate drepturile rezervate Amass Confort Systems SRL
Politica prelucrare date cu caracter personal.

AMASS PARTENERUL IDEAL PENTRU CA:
vezi toate lucrarile de referinta »