STUDIU DE CAZ: SISTEM INCALZIRE ELECTRICA IN PARDOSEALA AMASS

Locatie:

Casa cu suprafata construita 109 mp, localizata in Podgoria, jud. Arges

Data montaj sistem AMASS: august 2020

Data pornire sistem incalzire: septembrie 2021

In functie de suprafata incalzita , au fost dispuse astfel:

Parter - 5 zone termostatare, Putere instalata incalzire = 11,27 kw

 • Dormitor 1

  1x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 1270 W

 • Dormitor 2

  1x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 1270W

 • Camera de zi

  Baie

  1x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 3250W

  1x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 1270 W

 • Bucatarie

  Camara

  1x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 1660 W

 • Dormitor 3

  Dress

  Baie

  Baie

  1x Cablu incalzitor AMSflex 20T – 2550W

Putere instalata totala = 11.27 kw impartita pe 6 circuite

Termostatele AMASS sunt inteligente si au functii suplimentare de reducere consum si detin 2 senzori de temperatura (ambientala si pardoseala).

Detalii care conteaza:

O casa corect izolata face diferenta dintre un consum de energie mic si unul mare. Cele mai frecvente erori de izolare termica in constructii sunt legate de izolatia soclului, sarpantei si izolatia ferestrelor. Daca in primul caz se cunoaste faptul ca partea de jos a casei (soclul) trebuie izolata, in cazul ferestrelor se omite, de cele mai multe ori, acest aspect.

Spuma de montaj a ferestrelor tip termopan nu asigura termoizolatia corespunzatoare, asadar este necesar procedeul de „intoarcere” a termoizolatiei exterioare peste rama ferestrei si izolarea termica cu polistiren pe , tocmai pentru a evita pierderile de caldura, etc. Recomandam urmarirea informatiilor din indrumatrulde izolare termica transmis cand deveniti clientul nostru.

Pardoseala

Elemenete de comparatie:

Beneficiarul a luat in in considerare, ca alternative, sistemul conventional de incalzire cu pompele de caldura, dar a renuntat pentru ca erau investitii prea mari si a optat pentru incalzirea electrica in pardoseala, deoarece: nu are nevoie de camera tehnica, durata de viata foarte mare (deci scade investitia in timp), fara costuri intretinere, cost de investitie redus comparativ cu orice alt sistem, etc

In plus sistemul de incalzire ales ii va permite sa se conecteze la panouri fotovoltaice, devenind in timp independent energetic, cu o investitie in panouri cu 30% mai mica (la sistemul AMASS puterea instalata poate fi cu 30-40% mai mica deci nr de kw necesari produsi de panouri scade, in concluzie si investitia in panouri scade)

Mai mult, s-au eliminat riscurile de inundatii, explozii, asfixiere sau incendiu. Asadar, s-a optat pentru folosirea sistemului electric de incalzire in pardoseala, datorita avantajelor enuntate anterior, dar si in vederea obtinerii independetei energetice in viitor (panouri fotovoltaice).

Avand in vedere ca incalzirea in pardoseala este singurul sistem de incalzire ce permite reducerea puterii instalate cu 30% pentru o casa (normativ SR 1907 - instalatii, nu se mai calculeaza pierderi prin pardoseala), acest fapt se traduce si intr-o economie majora in investitia de panouri fotovoltaice.

Studiu realizat de AMASS Confort Systems, unic importator Romania sisteme electrice de incalzire in pardoseala, produse in Danemarca.

Concluzii consum incalzire casa 109 mp:

Consum mediu incalzire pe mp pentru 01.10.2021 – 29.04.2022:

720 kWh medie luna iarna / 30 zile/ 24 ore/ 109 mp x 1000 = 9,17 wh/mp medie consum pentru incalzire pentru primul sezon de incalzire

Consumul obtinut se incadreaza in zona consumului normat de consultanta AMASS (8 -12 w h/mp, 2-3 ore medie consum/zi) pentru o locuinta izolata termic complet si corect.

Pentru preturile anului 2023 , (0,67 ron/kwh) pentru casa de 109 mp izolata termic costul consumului ar fi o factura medie 482 ron/ medie luna iarna (oct-aprilie)

Sistemul se poate conecta cu succes la 4-5 kw panouri fotovoltaice pentru a produce la nivel anual energia acoperirii incalzirii pentru toata casa.

Studiu realizat de AMASS Confort Systems, unic importator Romania sisteme electrice de incalzire in pardoseala, produse in Danemarca.

Studii realizate de AMASS:

Garantie 20 ani! Fabricat in Danemarca!
consultant ce spun clientii montam in toata tara calculeaza-ti consumul cere-ne o cotatie de pret
Lucrari de referinta

Solutii economice de incalzire mai ieftine decat gazul: incalzire electrica in pardoseala, electrica si totusi economica, radiatoare electrice cu roca vulcanica. Beneficiile incalzirii in pardoseala, consum, preturi, ce spun clientii.

Copyright 2024 Toate drepturile rezervate Amass Confort Systems SRL
Politica prelucrare date cu caracter personal.

AMASS PARTENERUL IDEAL PENTRU CA:
vezi toate lucrarile de referinta »